Op 4 juli jl. was het dan zo ver! Na twee jaar Corona mochten we weer een ledenbijeenkomst beleven!
 
Ruim 25 leden waren te gast in De Dorpskamer te Leek van de familie Poelman.
Onze gastheer Gauke Poelman vertelde hoe zij midden in de Corona tijd het bedrijf gestart hebben.

Huiselijk, gezellig en gerechten van goede kwaliteit
De financiering is geregeld door middel van een combinatie van de Rabobank, de Kredietunie en de Dorpskamer zelf. Gauke vertelde al langer een groot potentieel in dit restaurant te hebben gezien. Hier was veel meer uit te halen! Met hulp van ontwerper, en lid van de Kredietunie, Klaas de Jong werd de sfeer van een echte Dorpskamer gecreëerd. Er werd een eerlijke kaart, passend bij de Leekster, samengesteld. Hamburgers worden gegrild, friet wordt zelf gemaakt. Echte kwaliteit. Op de kleinste details wordt gelet, kwaliteit staat voorop. De kaart wordt regelmatig vernieuwd, waarbij er aandacht voor het seizoen is, zoals nu mosselen.
 
Vanaf dag 1 was de tent vol! Echter doordat er in Corona tijd gestart is, werd men kort daarna geconfronteerd met de lockdown waarbij de take away wel open bleef. Het was best een moeilijke periode waarbij ook de Kredietunie om hulp gevraagd is en die ook gegeven is in de vorm van het opschorten van de aflossing.

Inmiddels heeft De Dorpskamer de lening nu volledig (vervroegd) afgelost. Dit jaar wordt – ook in financiële zin – een topjaar zo vertrouwde een zichtbaar trotse Gauke ons toe.

 

 

Verbinden van initiatieven
Gastspreker was Kees Tuin van GroBusiness (www.grobusiness.nl) Kees ziet het als zijn missie om iedereen in Groningen bekend te maken met GroBusiness. Zij ondersteunen ondernemers bij het realiseren van hun ambities en inspireren nieuwe plannen bij Groningse ondernemers. De kracht: GroBusiness weet de weg naar begeleiding, coaching en advisering van ondernemers en kent financieringsmogelijkheden.  Ze verbinden de initiatieven die er zijn en wijzen jou als ondernemer graag de weg.
 
Terugblik
Tenslotte vertelde de voorzitter Ronald Seinen hoe het de Kredietunie de afgelopen twee jaar vergaan is. Aanvankelijk hebben we ons wel zorgen gemaakt over de kredietnemers van wie een aantal in de horeca en detailhandel actief zijn. We hebben met iedereen contact gehouden en hier en daar uitstel van aflossing verleend. Alle verplichtingen zijn keurig nagekomen. Daarbij zijn ook in coronatijd nieuwe kredieten verstrek. Naast De Dorpskamer is er ook een krediet verstrekt aan Bruidsmodezaak Feliz Novia in Zuidhorn. Hier zullen we onze volgende ledenbijeenkomst hebben.

Potentiële kredietnemers weten ons vooral via via te vinden, wat betekent dat we vooral ruchtbaarheid moet blijven geven. Helpt u mee? Volg ons graag op onze socials op Linkedin en Facebook. Delen en liken stellen we op prijs!
 
Als afsluiting trakteerde onze gastheer ons op een heerlijk driegangendiner.
Nogmaals hartelijk dank voor de gastvrije ontvangst Gauke!