De familie Poelman kent een lange en succesvolle geschiedenis als ondernemers in de Retail en daarbuiten. Aangezien het ondernemersbloed ook op zijn 67e nog blijft kruipen heeft Gauke Poelman samen met zijn zoon Matthijs (35) de stap gewaagd en hebben ze begin 2020 het pand van voormalig restaurant ‘OpDeDam’ in Leek aangekocht. Het idee was om een horecagelegenheid te creëren voor jong en oud met kwalitatief goede en betaalbare producten.

“Wat wij voor ogen hebben, is van dit bedrijf een gezellige ontmoetingsplek maken, waar je heerlijk een kop koffie of een drankje kunt drinken, gezellig kunt eten en ijs of snacks afhalen. Dat laatste doen we vanuit de ‘take away’, een luxe snackbar. We hebben acht soorten Italiaans ijs en bakken en frituren doen we allemaal zelf met de hand.’’

Na een grondige verbouwing en renovatie zijn de deuren in juli van dit jaar geopend. Voor de aanschaf van het pand heeft Harjan van der Linde van de Rabobank een ondersteunende rol gespeeld. Voor de exploitatie is in overleg met Gauke de Kredietunie Westerkwartier ingeschakeld. Samen met Arthur van Zwol van Credion Marum en tevens een goede bekende van Gauke, is er met de betrokken partijen een financieringsaanvraag samengesteld en deze is vervolgens door de Kredietcommissie en het bestuur van de Kredietunie Westerkwartier beoordeeld en positief ontvangen. Het goede weldoordachte concept, de bijdrage aan de leefbaarheid van Leek i.c.m. het bewezen ondernemers track-record van de fam. Poelman gaven de doorslag om mee te doen.

Sinds 1 Juli 2020 is de Dorpskamer, i.v.m. Corona, gefaseerd open gegaan en het concept blijkt een schot in de roos.  Zowel de ‘take away’ als de ijssalon hebben een vliegende start gemaakt en toen een paar weken later het restaurant, ontworpen door Klaas de Jong Architecten, ook open ging is deze vanaf dag 1 druk bezocht.

Overall een mooi Restaurant in het hart van Leek welke mede dankzij de Kredietunie kan bijdragen aan de leefbaarheid en het ondernemersklimaat van Leek en omstreken.

Benieuwd wat de Kredietunie Westerkwartier voor u kan betekenen? Neem contact op via kredietuniewesterkwartier.nl.