v.l.n.r. Ronald Seinen (voorzitter Kredietunie Westerkwartier), Johan Niemeijer (Café de Driesprong) en Arthur van Zwol (voorzitter kredietcommissie)

Johan Niemeijer is sinds februari 2020 eigenaar van café en cafetaria de Driesprong in Kommerzijl, een dorp onder de rook van Groningen. De Driesprong heeft een sociale functie in het dorp. Op dit moment worden er in het cafetaria gedeelte nog eenvoudige producten bereid. Echter het is de bedoeling dat Johan nieuwe en verse producten gaat introduceren, waaronder het langzaam gegaard vlees op de barbecue.

Slow cooking

Johan heeft al een proef gedaan en die werd in het dorp enthousiast ontvangen. In de regio is het café uniek met zijn smakelijke slow cooking barbecueproducten.

Financiering

Mede dankzij de Kredietunie Westerkwartier is de financiering verstrekt voor De Driesprong. Johan krijgt vanaf nu ook actief coaching en begeleiding van gerenommeerde horecaondernemers uit de Kredietunie. Daar kan hij zijn voordeel mee doen. Met Johan zijn ervaring, gastheerschap, kwaliteit en inspirerende betrokkenheid hopen we dat hij een mooie toekomst tegemoet gaat.

De schouders eronder

Door het coronavirus ligt de focus nu in het omdenken en ondernemen. Het virus biedt ook weer kansen en nieuwe mogelijkheden en daarnaast zorgt het voor verbroedering. ‘Er zijn jongens in Kommerzijl die mij op vrijwillige basis willen helpen,’ zegt Johan. ‘De komende weken benutten we om het café op te knappen en het terras klaar te maken. Samen de schouders eronder en niet afwachten!’