Ronald Seinen
Sixty82 | Credion

W www.credion.nl/friesland
E
T
06 – 51 34 41 05

 

Wie ben je en sinds wanneer ben je lid geworden?

Ronald Seinen – mede eigenaar Sixty82, Alca Fashion en Credion Friesland, in Credion Friesland ben ik bovendien managing partner. Daarnaast ben ik voorzitter van de Raad van Toezicht van Het Hooge Heem.

Ik heb medio 2016 mijn carrière bij Rabobank beëindigd om zelfstandig ondernemer te worden. In die periode vroeg de Gebiedscooperatie mij een Kredietunie op te richten van en voor de ondernemers in het Westerkwartier. Omdat ik het een mooi en nuttig initiatief vond en het leuk vind om met ondernemers te werken heb ik besloten op dit verzoek in te gaan.

Ik ben er trots op dat we inmiddels een goed functionerende kredietunie hebben

 

Vanuit welke functie ben je lid geworden van de Kredietunie?

Als medeoprichter vond ik het ook goed om verantwoordelijkheid te nemen als bestuurslid. Binnen het bestuur heb ik de voorzittersrol.

 

Wat is jouw ervaring tot nu toe met de Kredietunie?

We hebben veel moeite gedaan om naamsbekendheid te genereren. Zo langzamerhand begint dat vruchten af werpen en ondernemers met kredietbehoefte ons te vinden. We hebben nu 5 kredieten verstrekt, alle kredietnemers doen het gelukkig goed, de huidige omstandigheden in aanmerking genomen.

 

Wat zou je kunnen betekenen voor de andere leden?

Ik heb ervaring met het opstarten van ondernemingen, het organiseren van financieringsoplossingen en coachen/toezicht houden. Als mensen behoefte hebben aan sparring op deze terreinen zijn ze welkom mij te bellen!