Hans Schipper
Administratiekantoor Schipper | Zuidhorn

W www.administratiekantoorschipper.nl
E hans.schipper@hetnet.nl
T 06- 51 56 02 92

 

Wie ben je en sinds wanneer ben je lid geworden?

Hans Schipper, vanaf november 1994 woonachtig in Zuidhorn.
Vanaf 2005 heb ik een eigen administratiekantoor met een cliëntenbestand uit het midden -en kleinbedrijf verspreid over de provincie Groningen.

Van maart 2006 tot en met december 2018 ben ik raadslid geweest van de voormalige gemeente Zuidhorn. Dat was voor de Gebiedscoöperatie Westerkwartier aanleiding om mij te benaderen om bestuurslid te worden van de Kredietunie Westerkwartier. Dus vóór de oprichting was ik er al bij betrokken. De officiële oprichting bij de notaris was op 28 december 2016.

 

Vanuit welke functie ben je lid geworden van de Kredietunie?

Gelet op mijn financiële achtergrond, ben ik vanaf de oprichting penningmeester binnen het bestuur.

 

Wat is jouw ervaring tot nu toe met de Kredietunie?

Gerekend vanaf december 2016 zijn we nu 4 jaar bezig. In het begin waren we druk bezig met het opbouwen van naamsbekendheid. De sociale media werden daarvoor ingeschakeld en ook advertenties in de Streekkrant en in het Westerkwartier.

Naast het verstrekken van inmiddels een vijftal kredieten organiseren we ook bijeenkomsten voor onze leden/ondernemers waarin ruimte wordt geboden om met vragen te komen waar een ondernemer mee zit en waar de andere leden op kunnen reageren met adviezen en tips.
Mijn ervaring is tot nu toe positief en kijk ik uit naar 2021 waarin we elkaar weer echt kunnen ontmoeten op locatie bij één van onze leden.

 

Wat zou je kunnen betekenen voor de andere leden?

Ik heb ervaring op administratief- en fiscaal gebied, met name gericht op het midden-en kleinbedrijf. Daarnaast geef ik les voor een onderwijsinstelling. Dit zijn opleidingen op administratief gebied. Op deze gebieden kan ik wellicht iets betekenen voor andere leden.