Jantien Borsch
Borsch Advocatuur

W www.borschadvocatuur.nl
E info@borschadvocatuur.nl
T 0594-44 21 81

 

Wie ben je en sinds wanneer ben je lid geworden?

Mijn naam is Jantien Borsch. Als geboren en getogen Westerkwartierster heb ik mij op 1 januari 2014 als zelfstandig ondernemer gevestigd in dit prachtige gebied, dat volop mogelijkheden biedt. Deze dag is Borsch Advocatuur gestart. Wij zijn gehuisvest op de 2e etage van De Postwagen in Tolbert. Samen met mijn collega’s sta ik zowel particulieren als ondernemers bij in juridische kwesties.

Bij ons kantoor luisteren we naar de problemen van onze klanten, maar kijken we ook vooral naar de mogelijkheden die er zijn. Met kennis en kunde en een beetje van onze vrouwelijke charme, helpen we onze klanten bij de problemen die ze ondervinden, waardoor ze zich weer kunnen richten op datgene waar ze wel energie van krijgen.

Vrijwillige ondersteuning naast mijn werk en zo iets teruggeven aan de maatschappij is iets wat ik graag doe en waar ik energie van krijg. Sinds de start van mijn werkende leven ben ik actief betrokken geweest bij verschillende organisaties. Zo heb ik in deelgenomen aan diverse commissies en ben ik bestuurslid geweest van onder andere De Jonge Balie Assen en De Jonge Balie Noord-Nederland, VEV’67, Stichting Westerkwartier Paardenkwartier, het Juridisch Gezelschap voor Drenthe en P.U.U.R Bunne.

Sinds 2019 ben lid geworden van de Kredietunie.

 

Vanuit welke functie ben je lid geworden van de Kredietunie?

Vanuit mijn juridische functie ben ik lid geworden van de Kredietunie, een stichting die is opgericht voor en door ondernemers. De doelstelling van de Kredietunie Westerkwartier, een economisch sterker Westerkwartier, spreekt me aan en hier wil ik me samen met andere ondernemers graag sterk voor maken.

Ik ben graag actief betrokken en daarom heb ik, toen in de nieuwsbrief van 19 maart 2019 gemeld werd dat de Kredietunie Westerkwartier een opvolg(st)er zocht voor Piet van Esch, contact gehad met het bestuur en aangegeven dat ik beschikbaar was om me aan te sluiten. Sinds 2021 heb ik dan ook de rol van secretaris binnen het bestuur.

 

Wat is jouw ervaring tot nu toe met de Kredietunie?

Mijn ervaring is dat we als Kredietunie echt iets kunnen beginnen voor ondernemers die naast een financiering ook ondersteuning nodig hebben bij het opstarten dan wel voortzetten van hun onderneming. Met name dit laatste wordt erg gewaardeerd en is echt een meerwaarde.

In sommige gevallen geldt dat als de Kredietunie er niet was geweest mensen niet met hun onderneming hadden kunnen starten en hun droom niet hadden kunnen verwezenlijken. En juist hier doen we het voor.

Daarnaast heb ik gemerkt, onder andere tijdens de bijeenkomsten, dat de sfeer binnen de vereniging goed is.

 

Wat zou je kunnen betekenen voor de andere leden?

Indien er vraagstukken zijn op juridisch gebied kan ik uiteraard een helpende hand bieden. Ditzelfde geldt uiteraard voor vragen die gericht zijn op het ondernemerschap of over het indelen van tijd om de werk privé balans zo prettig als mogelijk te houden.